torstai 9. huhtikuuta 2020

Tervetuloa

Hei ja tervetuloa seuraamaan minun elämää koirien kanssa. Monet ihmiset haluavat tietoa koirista, kun hankkivat koiria ja mahdollisesti, jos ongelmia tulee esille. Täällä kerron omista kokemuksistani ja koiristani.

Siispä aloitetaan..

Kun minulle tule ensimmäinen oma koirani olin aivan innoissani, mutta myös paljon oli mielessä. Miten kasvattaa koirastani hyvä koira? tottelevainen, sisäsiisti ja että tulisi kaikkien kanssa toimeen. Olin kuitenkin vasta 17-vuotias, joten tulevaisuudensuunnitelmat eivät olleet vielä auki. Tiesin, että halusin kuitenkin lapsia, joten koiran pitäisi ehdottomasti tulla toimeen lasten kanssa myöhemmin.

Koirani sai nimekseen Laku. Minulla oli sanomalehtiä lattialla, että pieni koirani voisi pissata niiden päälle, jos ei keretä ulos. Hän oppi sen hirveän nopeasti. Kun alkoi pissalle, niin nostin sen sanomalehden päälle. Kun rutiinit tuli selviksi eli menimme aina aamusin heti ulos, sitten syötiin, leikittiin ja taas useasti ulos. Niin hän alkoi jo itse pyytämään ovelle, mutta silloin oli jo kiire.

Asuin kerrostalossa. Huomasin jo asumismuodon hankaloittavan mm. sisäsiistiksi opettelua. Tuli aina aamuisin kiire, että keretään ulos asti. Lähimmälle nurmikolle tietysti jo pissat tuli, josta sainkin joltain naapuriltani jo valittelua.
Laku oppi hirveän nopeasti, että ulos tehdään tarpeet. Enää muutaman kerran päivässä tuli sisälle. Kävelimme myös paljon ja tutustuimme erityisesti herkkyyskauden aikana (4-14vk ikä) erilaisiin maastoihin, luonnossa lampiin, sorsiin ja sitten myös toki eri näköisiin ihmisiin. Laku oli aina hirveän rohkea ja tuli kaikkien kanssa toimeen.
Myöskin oli tärkeää opettaa, että koira sietää korvien hoitamista, tassujen, kynsien leikkausta sekä harjaamista. Hampaiden katsomista myös harjoiteltiin. Koskaan ei voi tietää mitä pitää koirassaan hoitaa, joten helppo käsiteltävyys helpottaa varmasti kaikkien elämää.

Lakua oli myös todella helppo kouluttaa. Hän jaksoi kuunnella ja malttaa mikä on aika harvinaista yleensä pennulle. Oli hyvin ohjattavissa herkuilla. Hän oppikin monta perustaitoa lyhyessä ajassa. mm. istua, antaa molempia tassuja, mennä maahan ja tulla luokse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti