torstai 9. huhtikuuta 2020

Koirien eroavaisuuksia ja luonteita.

Kun koiria hankkii kannattaa tutustua hyvin rodun ominaispiirteisiin ja sairauksiin.

Aatuni on Dalmatiankoira ja Laku taas sekarotuinen, jossa on Labradorinnoutajaa sekä Laikaa.
Aatussa ja Lakussa on silminnähden suuria eroja.

Laku on peloton, rohkea, ketterä: hypännyt jopa meidän edellisen asunnon aidan yli.
Tykkää kaikista ihmisistä, mutta sitten menee mielellään omiin oloihinsa. Ei juurikaan välitä rapsutuksista tai läheisyydestä.
Pienenä Laku tykkästi leikkiä palloilla ja keppi leikkejä. Nykyään harvoin innostuu leikkimään, mutta välillä kun innostuu niin noutoleikit ovat parhaimpia.
Lakulla on myös kova riistavietti ja on saanutkin omatoimisesti lintuja kiinni. Huomaa myös tästä johtuen pitää hirveästi tekemisestä missä pitää käyttää enemmänkin päätä. Haasteita on tuonut vuosien varrella myös omatoimisesti itselleen, osaa avata kaapin ovia, ovia ja on todella fiksu.
Erilaiset aktivointilelut ovatkin yhä nyt Lakun ollessa 11-vuotias lempipuuhaa sekä autosta pään pitäminen ulkona, autoilu on ollutkin Lakulle mielekästä pennusta asti.


Aatu taas on hyvin erilainen, kuin Laku. Aatu haluaa paljon läheisyyttä ja rapsutuksia. Aatu myös näkee vain minut ja toki muut koirat ulkoillessa. Aatu selvästi herkempi, kuin Laku vaikka molempia olen yrittänyt kouluttaa samanlailla. Eli näissäkin on varmasti luonne eroja. Aatu säikkyy helposti kovia ääniä, mutta ei kuutenkaan liikaa. Uusivuosi esimerkiksi ei tuota kuitenkaan ongelmia. Viertaita kun tulee kylään Aatu olisi mielellään kaiken keskipiste. Tahtoo jokaiselta varmasti paljon huomiota. Aatu on myös hyvin leikkisä. Melkein kaikki leikit ovat parhaita! Erityisesti noutoleikit ja lasten kanssa juoksee mielellään pihalla. Aktivointilelut eivät taas ole lemppareita, niihin tuntuu menevän turhan nopeasti maltti, ainakin vielä.
Mutta vaikka Aatulla vauhtia riittää, osaa hän myös rauhoittua. Ottaa lapset ja muutkin hyvin huomioon ettei esim. ole liian raju leikeissään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti